Project 'Week van de lentekriebels'

Beste ouders/verzorgers,

Volgende week gaan we in alle groepen enkele lessen besteden aan seksuele voorlichting. We doen mee aan het project ‘Week van de lentekriebels’.

Sinds 2012 zijn de thema’s seksualiteit en seksuele diversiteit opgenomen in de kerndoelen voor het basisonderwijs en is het een verplicht onderdeel om aan te bieden.

Het is voor de eerste keer dat we hieraan meedoen en we vinden het belangrijk om u als ouder hierover te informeren. We zijn dan ook erg benieuwd welke onderwerpen u graag aan bod wilt laten komen, uiteraard gerelateerd aan de leeftijd/groep van uw kind. U kunt dit doorgeven aan de leerkracht.
 

Achtergrondinformatie

Kinderen ontdekken al vanaf jonge leeftijd hun eigen lichaam, stellen vragen, ontwikkelen hun seksuele identiteit en ontdekken verschillen tussen jongens en meisjes. Door al op jonge leeftijd te starten met seksuele en relationele vorming raken leerlingen vertrouwd met het thema. Ze krijgen hierdoor betrouwbare informatie, durven eerder vragen te stellen over seksualiteit, ontwikkelen waarden en normen, worden weerbaarder en leren respectvol met elkaar om te gaan. De basisschool kan met seksuele voorlichting en een veilig leerklimaat een belangrijke bijdrage leveren aan een gezonde seksuele ontwikkeling van leerlingen. 

Meer informatie kunt u vinden op https://www.seksuelevorming.nl/Node/2044